Новосадска Јуниор Лига

Пројекат Градског Рукометног Савеза Новог Сада,  Новосадска Јуниор Лига је усмерен на организацију и реализацију спортског такмичења екипа деце школског узраста, чланова рукометних клубова са територије града Новог Сада и пре свега се односи на афирмацију рукомета у граду. 


Тиме се отвара могућност флексибилнијег и динамичнијег приступа у спровођењу промоције рукомета и омасовљавању деце да се баве рукометом.

Системским радом се стварају врхунски спортисти, који своје спортске каријере на врхунском нивоу могу спроводити у свом граду у својим матичним клубовима, а својим квалитетом и наступима за репрезентације државе, доприносити резултатима и реномеу рукомета на државном нивоу.


Такмичење као  један од најпогоднијих аспеката живота, је начин где се дух заједништва, ферплеја и међусобног уважавања најбоље могу остварити.


Посебни циљеви овог пројекта Градског Рукометног Савеза, су стварање услова за међусобну комуникацију између тренера свих рукометних клубова са територије града, као и упознавање и зближавање деце и младих различитих физичких карактеристика и на тај начин превазилазити предрасуде да спорт није за свакога. 


Остваривање масовности учешћа и школске деце, који се упознају са рукометним спортом кроз спортске секције у својим школама, укључивањем у лигу према њиховој одговарајућој узрасној категорији, као и укључивање медијских секција школа,  резултираће масовним контактима, с једне стране привлачење пажње јавности и медија, а са друге стране, користи се додатна прилика за промоцију идеје и основних циљева пројектног развоја рукомета у граду и спорта уопште.

 

ИГРАЈ И ТИ РУКОМЕТ !!!